Växjö Energi och Växjö DFF i samarbete för ökad integration

Växjö Energi inleder ett strategiskt samarbete med fotbollsklubben Växjö DFF. Samarbetet innebär bland annat stöttning av klubbens ungdomsverksamhet och pågående integrationsprojekt för tjejer med invandrarbakgrund.

– Växjö DFF arbetar hårt för integration genom fotbollen och har många eldsjälar som lägger tid och resurser för att få ungdomar att mötas och ha kul tillsammans på fotbollsplanen. Det är ett mycket viktigt arbete och samhällsengagemang som vi gärna vill bidra till, säger Mats Lundin, marknadschef på Växjö Energi.

Växjö DFF:s integrationsprojekt riktar sig till tjejer med invandrarbakgrund mellan 13 och 20 år som erbjuds att träna fotboll, men även läsa läxor tillsammans, på Araby Park Arena i Växjö.

- I Sverige har vi idag kommit förhållandevis långt med kvinnoidrotten men i vissa andra kulturer är det inte alls samma självklarhet som för oss. Därför finns det ett syfte i att satsa lite extra på att få in just tjejerna i idrottsvärlden vilket har visat sig vara en bra väg för integration i samhället i stort, säger Anders Bergstrand, marknadsansvarig Växjö DFF.


Syftet med projektet är att få fler tjejer att börja spela fotboll, och på så sätt skapa förutsättningar för en naturlig integration i samhället. För att så många som möjligt ska kunna delta är träningen kostnadsfri och leds av kvinnor.

– Vi jobbar för att göra fotbollen tillgänglig för alla och är väldigt glada över att Växjö Energi vill stötta oss i detta arbete. Vår förhoppning är att ännu fler unga tjejer oavsett kultur, religion eller bakgrund ska börja spela och träna fotboll och samtidigt få en inblick i hur svenskt föreningsliv fungerar, fortsätter Anders Bergstrand, marknadsansvarig Växjö DFF.

Om Växjö DFF

Växjö DFF är en flick- och damfotbollsförening som grundades 2014 och har idag cirka 400 aktiva spelare och 90 ledare. Under 2018 spelar Växjö DFF i landets högsta serie Damallsvenskan, efter att ha vunnit Elitettan under 2017.

För mer information, kontakta:

Mats Lundin, Marknadschef Växjö Energi, 0470-77 52 25,mats.lundin@veab.se

Anders Bergstrand, Marknadsansvarig Växjö DFF, 072-535 96 44, anders.bergstrand@vaxjodff.se